Korisnici koji su nabavili najnoviije Apple telefone, iPhone 14 Pro ili Pro Max, mogli bi da dožive priličnu neprijatnost zbog naizgled veoma čudnog problema – nekontrolisanog kretanja sočiva.

Kao što je prikazano u video snimcima i pritužbama objavljenim širom veb-a, neki korisnici su primjetili da im se kamera trese i čak proizvodi užasnu buku kada aktiviraju kameru na drugim aplikacijama, kao što su: Instagram, Snapchat ili TikTok, javlja 9to5Mac.

Apple YouTuber, Luk Miani objavio je video na Twitteru koji pokazuje kako njegova kamera na iPhone 14 Pro Max telefonu vibrira dok koristi Snapchat, čineći fotografiju potpuno zamućenom. Takođe, možete jasno čuti zvuk zujanja ili zveckanja koji dolazi iz objektiva koji zaista ne zvuči “zdravo”.

Što je još čudnije izgleda da ovaj problem ne postoji kada koristite originalnu Apple aplikaciju za iPhone kameru, a što navodi na zaključak da je uzrok problema u softveru drugih aplikacija, a ne Apple hardveru.

Instagram, Snapchat i TikTok će možda morati da obave temeljno ažuriranje posebno za iPhone 14 Pro. Ne znamo da li je i kakvu štetu napravio na samoj kameri, pa je i sama pomisao da se to desilo na uređaju koji košta 1.000 i više dolara, prilično neprijatna.

Za sada nema zvaničnog odgovora Apple-a o mogućem problemu rada njihovog najnovijeg telefona i trenutno najpopularnijih aplikacija za društvene mreže. 

Foto: YouTube/Printscreen

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakVolkswagen vjeruje da će se nastaviti deficit mikročipova
Naredni članakDOBOJ: ŽRS: Sa slovačkom kompanijom sklopljen ugovor za prevoz željezne rude