Premijer Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da kompanije “Kosmos”, Vazduhoplovni zavod “Orao” i Fabrika specijalnih motora na Palama u budućnosti ne mogu poslovati, a da nisu naslonjene na Srbiju, pa će zajednička međuvladina komisija predložiti model dalje saradnje ovih preduzeća i Vlade Srbije.

Višković je napomenuo da je Vlada na ranijoj sjednici donijela odluku da do kraja godine produži restrukturisanje banjalučkog preduzeća “Kosmos”, koje je bilo ograničeno do kraja prošle godine.

“Imamo razgovore i za `Kosmos`, i za Vazduhoplovni zavod `Orao`, i za Fabriku specijalnih motora na Palama”, rekao je Višković novinarima u Doboju.

On je naveo da je formirana zajednička međuvladina komisija sa Vladom Srbije, koja će sve analizirati i predložiti model dalje saradnje između ovih kompanija i Vlade Srbije.

“Mislim da ove kompanije u budućem periodu ne mogu poslovati, a da nisu naslonjene na Srbiju jer su i u bivšem sistemu bile osnovane kao podrška nekim aktivnostima koje radi Srbija i Vojska Srbije”, dodao je Višković.

On je dodao da je Srpska otvorena za saradnju i sa drugima.

“Najviše bih volio da te kompanije imaju zahtjeve i od drugih, ali u ovom momentu imamo zahtjeve iz Srbije i to pratimo i donijećemo najbolju odluku i za zaposlene u tim kompanijama i za Republiku Srpsku, ali i prateći ono što je stav Vlade Srbije”, naglasio je Višković.

On je ocijenio da je to pravi put saradnje i razvoja bilo koje kompanije u BiH, pa i kompanija iz Republike Srpske. 

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Đurić: Roditelji malo koriste aplikacije za internet nadzor djece (FOTO)
Naredni članakKancelarija disciplinskog tužioca odbacila navode Republičkog centra za istraživanje rata