Doboj

DOBOJ: Učenici Medicinske škole obilježili Dan srpskog jedinstva (FOTO)

Sekcije Medicinske škole u Doboju održale su istorijski čas povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Učenica drugog razreda Anja Pejić govorila je o dobojskom logoru, prvom organizovanom koncentracionom logoru u Evropi u Prvom svjetskom ratu, procesu konstituisanja Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, te recitovala “Plavu grobnicu”, Milutina Bojića.

Anja Pejić, učenica

Direktor škole Milena Damjanović rekla je novinarima da su za obilježavanje ovog datuma članovi dramske, istorijske, literarne i horsko-umjetničke sekcije pripremile odgovarajući program za učenike.

Milena Damjanović, direktor Medicinske škole

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić pohvalio je učenike koji su kroz istorijski čas podsjetili na slobodarske izazove i stradanja Srba u 20. vijeku, te ukazao na to da je ova škola primjer pravog jedinstva Doboja sa Srbijom, jer je fiskulturna sala sagrađena sredstvima vlade Srbije, Republike Srpske i grada Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave odgovarajućim programom obilježile su i druge osnovne i srednje škole na području grada.

Vlade Srpske i Srbije odlučile su da zajednički praznuju 15. septembra, na dan kada je prije 103 godine u Prvom svjetskom ratu probijen Solunski front.

Foto: srna.rs, rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close