U Stanovima je održan Prvi Ivanjdanski turnir u malom fudbalu u organizaciji mladih iz ove mjesne zajednice. Generalni pokrovitelj ovog sportskog događaja je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Na sportskom poligonu u Stanovima dvadesetak ekipa pokazalo je svoje vještine u fudbalu. Kako kažu iz ove mjesne zajednice zahvaljuju se gradonačelniku i Gradskoj upravi na pomoći prilikom organizovanja turnira.

Pošto prošle godine nismo uspjeli organizovati turnir zbog ove situacije sa pandemijom virusa korona, odlučili smo da to uradimo ove godine. Sam čin organizacije turnira povjerili smo našoj omladini ovdje u selu. Nadamo se da će u narednim godinama ovaj turnir postati tradicionalan, odnosno trudićemo se da tako bude. Generalni pokrovitelj turnira je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić. Takođe, pomogao nam je i g. Obren Petrović, a generalni sponzor turnira je Jezero Rudanka – izjavio je Dragiša Lazić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Stanovi.

Dragiša Lazić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Stanovi

Turnir je otvorio zamjenik gradonačelnika Vladimir Marković, naglasivši da pomoć Gradske uprave nikada neće biti upitna kada su u pitanju ovakvi događaji.

-Ovo je jedna divna inicijativa koja će svaki put dobiti podršku gradonačelnika kad god je riječ o okupljanju mladih ljudi i njihovom druženju, a što da ne i starijih ljudi. U svakom slučaju sredstva za takve stvari će se uvijek naći i svakako će naići na odobravanje gradonačelnika. Danas smo u situaciji da imamo tri manifestacije na području Grada Doboja, a na sve tri manifestacije generalni pokrovitelj je Grad Doboj i gradonačelnik. Zaista, to je za svaku pohvalu i trudićemo se da podržimo sve one manifestacije i događaje koji imaju veze sa omladinom, odnosno koje imaju veze sa zdravim ljudskim druženjem i koje svakako mogu biti samo pozitivne za ljude, grad i okolinu – rekao je Vladimir Marković, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Vladimir Marković, zamjenik gradonačelnika Doboja

Ovogodišnji Ivanjdanski turnir, u selu Stanovi, bio je spoj generacija, iskustva i tradicije, ali i spoj velike ljubavi prema sportu. Prvu utakmicu odigrali su učenici Osnovne škole „Milan Rakić” iz Bukovice Velike i ekipa „Stanovi”. Prije samog početka turnira prisutnima su se predstavili članovi KUD-a „Krnjin” iz Grabovice igrama iz Srbije.

Foto: rtvdoboj.org, facebook.com

RTV Doboj

Prethodni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za 11.07.2021.godine
Naredni članakRazlozi zbog kojih pričamo u snu