Osnovni sud u Doboju odbio je prijedlog za određivanje pritvora i naredio puštanje na slobodu muškarca čiji su inicijali B.J. /68/ iz Doboja uhapšenog zbog sumnje da je izazvao opštu opasnost padom ringišpila u gradskom parku kada su lakše povrijeđena četiri maloljetnika, a iz dobojskog Okružnog javnog tužilaštva su uložili žalbu na ovakvu sudsku odluku.

Iz dobojskog Okružnog javnog tužilaštva Srni je rečeno da su uložili žalbu zbog naročitih okolnosti da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo i uništiti ili sakriti dokaze, te ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

“Riječ je o krivičnom djelu za koje je zaprijećena kazna zatvora od jedne do osam godina”, naveli su iz Tužilaštva, koje sprovodi istragu protiv B.J. zbog sumnje da se u ponedjeljak, 24. juna, oko 20.00 časova, u Parku narodnih heroja u centru Doboja prevrnuo dječiji ringišpil, izazivajući opasnost za život ljudi i imovinu većeg obima.

Ringišpil se prevrnuo na mjestu gdje je bio okupljen veći broj ljudi, a četiri maloljetna lica su lakše povrijeđena.

Iz Policijske uprave Doboj ranije su saopštili da su 24. juna u 22.30 časova uhapsili lice B.J, koje je u utorak, 25. juna, predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti.

Foto: rtrs.tv

zvor: SRNA

Prethodni članakZa pet mjeseci sličan broj turista kao lani, a više noćenja
Naredni članakBMW navodno planira velike promene: Nova Serija 6 stiže 2026. godine