BMW priprema značajne promjene u svojoj liniji automobila, uključujući uvođenje novih modela i elektrifikaciju postojećih opcija. Prema izvještaju Autonews-a, BMW planira povratak Serije 6 2026. godine u obliku kupea i kabrioleta, dok će istovremeno ukinuti Seriju 8, a možda i Seriju 4.

Ove promjene potvrđuju pojedinci iz industrije delova i dileri. Jedan od dilera je navodno potvrdio razvoj nove Serije 6, navodeći da “mainstream automobili jesu popularni, ali treba da imamo i nišne automobile… BMW pokušava da se uskladi sa onim što kupci traže.”

Nova Serija 6 će se bazirati na BMW-ovoj Cluster arhitekturi koja podržava benzinske motore, hibride i električna vozila (EV). Potpredsednik AutoForecast Solutions-a, Sem Fiorani, veruje da BMW želi da doda više električnih vozila, a ne još jedno vozilo sa unutrašnjim sagorjevanjem, piše Autoblog.rs.

“Kupei i kabrioleti su modeli manjeg obima proizvodnje, ali njihov karakter orijentisan na performanse dobija na značaju sa elektrifikacijom”, rekao je Fiorani. “Preostali modeli u liniji će biti u velikoj meri hibridni kako bi se smanjile emisije i održale tradicionalne BMW performanse.”

Što se tiče modela XM, BMW planira da ukine ovaj model, a potpuno električna verzija ovog crossovera neće biti proizvedena. Ovo vozilo je trebalo da krene u proizvodnju 2028. godine, ali analitičari lanca snabdjevanja kažu da BMW nema planove za naslednika XM-a nakon što se njegova proizvodnja završi. Ipak, promjene u industriji mogu dovesti do prilagođavanja ovih planova, prenosi Telegraf.

Foto: Pixabay

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakDOBOJ: Sud naredio puštanje na slobodu vlasnika ringišpila koji se prevrnuo
Naredni članakZašto prevaranti vole da koriste WhatsApp i Telegram za svoje prevare