Gradska uprava Doboj danas je organizovala prijem za bivše funkcionere i dobitnike visokih priznanja povodom Dana grada, 28. juna, te su im uručene zahvalnice i novčani pokloni.

Zahvalnice i poklone uručio je predsjednik Skupštine grada Srećko Rekanović, koji je rekao da je ovaj prijem prilika za evociranje uspomena na jedan prethodni period.

“I da razmijenimo dragocjena iskustva na osnovu kojih ćemo u budućnosti još efikasnije voditi našu lokalnu zajednicu”, izjavio je novinarima Rekanović.

Mirko Stojčinović, koji je 2002. godine odlukom visokog predstavnika Pedija Ešdauna smijenjen sa funkcije vršioca dužnosti načelnika opštine Doboja, rekao je da je riječ o lijepoj tradiciji okupljanja nekadaših funkcionera i zvaničnika.

“Svaki naš mandat obilježio je jednu epohu”, izjavio je Stojčinović, koji je i nekadašnji predsjednik dobojske Skupštine opštine.

On je naveo da se tokom mandata susreo sa brojnim izazovima tog vremena, poput zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih lica, porodica poginulih i ratnih vojnih invalida, oživljavanja privrede koja je bila devastirana useljed ratnih dejstava.

Stojčinović je rekao da je ponosan što su tokom njegovog četvorogodišnjeg mandata na području grada obnovljena, rekonstruisana i izgrađana 33 objekta Srpske pravoslavne crkve.

Nekadašnji predsjednik Skupštine grada iz hrvatskog naroda Ranka Ivić rekla je da joj je kao ženi bilo teško rukovoditi lokalnim parlamentom, ali da smatra da je taj posao obavila ljudski.

Prijemu u hotelu “Integra”, između ostalih, prisustvovao je i nekadašnji srpski član Predsjedništva BiH Borislav Paravac.

Dan grada slavi se 28. juna u znak sjećanja na prvi pisani pomen Doboja u dubrovačkom pismu upućenog tog datuma 1415. godine ugarskom kralju Žigmundu. 

Foto. Ustupljene fotografije, rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakVulić: Konaković ministar samo bošnjačkog naroda
Naredni članakDOBOJ: U prevrtanju ringišpila četvoro djece lakše povrijeđeno; Uhapšeno lice koje je upravljalo ringišpilom (VIDEO)