U Parku narodnih heroja u Doboju sinoć se odvijala prava drama. U prevrtanju ringišpila četvoro djece je povrijeđeno. Na sreću niko nije zadobio povrede opasne po život. Dobojska policija uhapsila je lice koje upravljalo ringišilom.

Radoslav Ristić jedan je od očevidaca nemilog događaja. On je šetao u parku sa svojom djecom. Sve je priča bilo u najboljem redu do nekih 20 časova. Roditelji su doveli djecu u velikom broju, jer je za najmlađe upravo u parku pjevala Leontina. Odjednom su roditelji počeli da uzvikuju da ugase ringišpil. Okrenuo se i vidio da se ringišpil malo brže kreće i da nije stabilan. Za svega nekoliko sekundi ringišpil sa djecom se i prevrnuo. Tu scenu kaže nikada zaboraviti neće.

Na sreću djeca nisu bila bez svijesti, ni životno ugrožena. To su potvrdili i iz Službe hitne medicinske pomoći dobojskog Doma zdravlja. Četvoro djece je zadobilo povrede. Jedno je dovezeno kolima hitne pomoći, a troje djece su donijeli roditelji na rukama. Uglavnom se radi o povredama u predjelu glave i lica.

Iz dobojske Bolnice su saopštili da se radi o lakšim povredama. Dvoje djece zadržano je u Službi za hirurgiju, dok je treće pušteno na kućno liječenje. Dva sata nakon drame koja se odigrala u parku u Doboju uhapšeno je lice koje upravljalo ringišpilom.

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac uz prisustvo vještaka mašinske struke. Uhapšeni je uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Opširnije u prilogu:

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prethodni članakDOBOJ: Prijem za bivše funkcionere i dobitnike nagrada (FOTO)
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 26. jun