Vijesti

Doboj: Prevoznici povećali cijenu karte za prevoz učenika

Booking.com
Uoči početka nove školske godine prevoznici u Doboju podigli su cijenu karte za prevoz učenika do škole. Inicijativu da se problem pokuša riješiti pokrenuli su direktori škola sa Gradskom upravom, a očekuju i pomoć resornog ministarstva.

 
Duplo skuplje karte za prevoz učenika mogle bi da opterete budžet roditelja, pa nadležni pokušavaju na vrijeme da dođu do rješenja prihvatljivog za sve. Obavijestili su i resorno ministarstvo, ali se rješenje traži i na lokalnom nivou.

– Školu u Bukovici Velikoj opskrbljuju tri prevoznika. Donijeli smo odluku da u septembru nijedno dijete ne bude izostavljeno s prevoza, a razgovaraćemo s roditeljima, Gradskom upravom i Ministarstvom da nađemo najpovoljnije rješenje za roditelje – kaže Slađana Pašalić, direktorka Osnovne škole “Milan Rakić” iz Velike Bukovice.

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić ističe da su prevoznisi su tražili  povećanje cijena.

– Vidjećemo da li će Ministarstvo prosvjete i kulture povećavati sredstva u budžetu za tu nemjenu, a ako se to ne desi, tražićemo zajedničko rješenje – navodi Јerinić.

U Osnovnoj školi “Radoje Domanović” u Osječanima polovina đaka su putnici. Problem nije samo visina cijene autobuske karte, već i neusklađenost linija. Taj problem prati i druge škole.

– Linije nisu usklađene sa vremenom dolaska djece. To su radnički autobusi, tako da djeca znaju da čekaju po sat i po. Imamo problem sa područejm Čivčija i Duge Njive gdje djeca pješače i po 7-8 kilometara jer uopte nema linije – navodi direktor ove škole Saša Živanović.

Na sastanku s direktorima osnovnih škola razgovarano je i o drugim problemima. Јedan od bitnijih je centralno grijanje koje će biti uvedeno i u preostalim školama koje to do sada nisu imale. U Kostajnici se uvođenje centralnog grijanja privodi kraju, a tu potrebu imaju i škole u Paklenici i Sjenini Rijeci.

RTRS
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close