Vijesti

DOBOJ: Pomozimo Marku Šumatiću da ode na liječenje u Italiju (FOTO/VIDEO)

Pozivom na humanitarni broj 1413 tokom mjeseca aprila donirate jednu konvertibilnu marku za liječenje desetogodišnjeg Marka Šumatića iz Doboja, koji je rođen sa srčanom manom. Imao je do sada tri operacije i 17 kateterizacija. Međutim, potrebna mu je i četvrta intervencija na srcu u Italiji.

Nakon posljednje operacije činilo se da sve ide nabolje. Nekoliko godina priča mama Vanja nije bilo nikakvih problema. Međutim, ljekar je na kontroli ustanovio da se stanje pogoršalo.

-Doktor je vidjeo da je njegova desna komora ponovo velika i da je taj konduit, odnosno cjevčica koja vodi krv od desne komore do plućne arterije skroz sužena i da je slab protok, te da se mora nešto uraditi, jer tako dalje ne može. Sada čekamo poziv, kada tačno ne znamo, a sve zbog situacije sa koronavirusom. Nadam se da će što prije to da se rješava i da će sve biti dobro, vjerujem da hoće, mora – izjavila je Vanja Šumatić.

Vanja Šumatić

Operaciju će, kao i sve do sada raditi ljekari u Italiji. Sredstva su im potrebna za putne troškove i boravak u toj zemlji. Najvjerovatnije će prije same intervencije na srcu morati u karantin na 15 dana. Boravak tamo iziskuje ogromne troškove, koje ne mogu sami da obezbijede.

-Do sada smo ostajali tamo dva do tri mjeseca. Zadnja operacija kada je bila bilo je četiri mjeseca. Kako će biti sada ne znam zbog stanja sa koronavirusom. Nadam se da sada nećemo ostati tako dugo. U suštini nama su sredstva potrebna za put, boravak i smještaj, kao i za sve propratne troškove, jer on će i nakon operacije ponovo morati svaka tri mjeseca da se kontroliše i u Italiji i ovdje. To je prilično veliki iznos novca koji ja sa svojim primanjima ne mogu iznijeti tj. ne mogu sve to da platim – rekla je Vanja Šumatić.

Desetogodišnji Marko koji je četvrti razred nam je ispričao da se prilgadio onlajn nastavi. Inače je odlikaš. U slobodno vrijeme igra se sa mlađim bratom, a kao i svi dječaci voli da zaigra i igrice.

-Odličan sam učenik i omiljeni predmet mi je matematika. Volim da se igram sa bratom, da učim i da igram igrice – izjavio je Marko Šumatić.

Marko Šumatić

Djed Radovan ponosan je na svog unuka. Poslušan ,kulturan i heroj – ovim riječima djed opisuje Marka.

-Marko je poslušan i fino vaspitan. Sluša mamu i pomogne štogod treba oko bate. Ponekad i ja tražim savjet od njega, s obzirom, da je Marko naš ponos u porodici. Maki je naš heroj jer ono što je on izdržao to je samo za divljenje. U školi je odlikaš i ima sve petice – rekao je Radovan Šumatić.

Radovan Šumatić

Tokom aprila aktivan je humanitarni broj 1413. Pozovite ovaj broj i donirajte jednu konvertibilnu marku za ovog hrabrog dječaka iz Doboja.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close