Sa ciljem smanjena broja saobraćajnih nezgoda na putnim prelazima preko željezničke pruge i ove godine pokrenuta je kampanja „Oprezni paze na pružne prelaze”, koju sprovode subjekti bezbjednosti u Republici Srpskoj.

Kako bi se poboljšalo stanje bezbjednosti u saobraćaju potrebno je smanjiti broj putnih prelaza. Na 410 kilometara pruge u Srpskoj ukupno je 245 putnih prelaza. U planu je da se ukine njih sedamdesetak neuslovnih.

Svi putni prelazi obezbjeđeni su na adekvatan način. Na 25 postavljena je signalno-sigurnosna oprema, 12 je obezbjeđeno mehaničkim branicima, dok je 208 pružnih prelaza obezbjeđeno saobraćajnim znakovima.

Vozači prije svega treba da znaju da na putnom prelazu voz uvijek ima prednost. Plan je da se u narednom periodu kampanja dodatno promoviše i kod mladih.

Tokom prošle godine na putnim prelazima na prugama Željeznica Republike Srpske direktan kontakt voza i motornog vozila dogodio se u 11 slučajeva, a od početka godine u četiri sudara voza i automobila teško su povrijeđena tri lica.

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prethodni članakDOBOJ: Tehnička škola uspostavila saradnju sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu
Naredni članakDOBOJ: Okosnicu MUP-a Srpske čini kadar koji je prošao Srednju školu unutrašnjih poslova (FOTO)