ДОБОЈ, 27. МАРТА /СРНА/ - У Добоју су данас потписани споразуми о пословно-техничкој сарадњи између добојске Техничке школе и Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

U Doboju su danas potpisani sporazumi o poslovno-tehničkoj saradnji između dobojske Tehničke škole i Mašinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji će učenicima ove srednje škole omogućiti obavljanje stručne prakse, a ovim ustanovama zajednički nastup prema EU fondovima.

Dekan Mašinskog fakulteta Milijan Kraišnik rekao je novinarima da je sporazumom formalizovana dosadašnja međusobna saradnja.

“Mi smo već ostvarili oblik kontakta, odnosno edukaciju sa nastavnim kadrom Tehničke škole i tu stojimo na usluzi sa našim naučno-istraživačkim i edukativnim kapacitetima. S druge strane, učenici Tehničke škole bili su naši gosti u dva navrata”, istakao je Kraišnik.

Direktor Tehničke škole Dragan Dostanić naveo je da će učenici mašinskog i smjera građevinski tehničar biti u prilici da se zajedno sa njihovim nastavnicima dodatno edukuju u segmentima u kojima je prevaziđen postojeći srednjoškolski nastavni plan i program.

“Cilj je i da naši učenici nastave školovanje na univerzitetima u Istočnom Sarajevu i Banjaluci, da ostanu u Republici Srpskoj kako bi stečeno znanje prenosili dalje budućim generacijama”, rekao je Dostanić. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik sa Vučićem: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično
Naredni članakDOBOJ: Pokrenuta kampanja „Oprezni paze na pružne prelaze” (VIDEO)