Teniser iz Doboja Andrej Nedić pobijedio je francuskog igrača Šarla Kamija na ITF turniru “Doboj open 2024”, čiji su glavni mečevi počeli danas.

Nedić,kao treći nosilac turnira i 609 na ATP listi, bio je bolji od Kamija, 1.227 na ATP listi, rezultatom 6:2 i 6:3 u setovima.

Nedić je rekao novinarima da učestvuje uprkos povredi koljena koju je zadobio na turniru u Beogradu, i da je dao svoj maksimum.

“Trenutno imam ukupno 56 ATP bodova. Prošle sedmice sam izgubio dva iz Osijeka i jedan iz Opatije”, izjavio je Nedić.

U Doboju se danas igraju mečevi glavnog teniskog ITF turnira “Doboj open 2024” koji traje do 12. maja, okupio igrače iz više od 20 zemalja i čiji je nagradni fond 15.000 dolara.

Supervizor turnira Vladimir Erg ocijenio je značajnim što je tokom kvalifikacija i na glavniom turniru uvršteno i 20 takmičara sa područja BiH, a što je u odnosu na raniji period kada ih je bilo mnogo manje odličan pokazatelj popularizacije ovog sporta.

On je pohvalio organizatora Teniski klub “Doboj” za odlične terene i uslove za takmičenje.

Direktor turnira Dragan Dragičević kaže da je nakon novog ažuriranja renkinga, nosilac sedamnaestog po redu ITF turnira Denis Klok iz Rusije,sada 572 na ATP listi, a drugi je Huan Pablo Paz iz Argentine,587 na ATP listi.

Prema njegovim riječima u kvalifikacijama je učestvovalo 47 takmičara, dok su u glavnom turniru 32.

On kaže da je po kvalitetu učesnika turnir u rangu boljih, i zahvalio Gradu Doboju kao generalnom sponzoru.

Predstavnik Skupštine grada Doboj Zoran Blagojević kaže da je Grad prepoznao značaj ovog turnira i tenisa kao sporta i najavio nastavak podrške.

Pobjednik turnira će, osim novčane nagrade, osvojiti i 15 ATP bodova.

Prošlogodišnji pobjednik turnira u singlu je Ergi Kirkin iz Turske, a u konkurenciji parova tursko-holandski par Ergi Kirkin i Rajan Nijber.

Dobojski ITF fjučers je na listi manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku, a u Doboju je, uz Međunarodni rukometni turnir TV šampiona, jedna od najznačajnijih sportskih manifestacija u toku godine.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA 

Prethodni članakPogledajte kako da glasate za najbolju pjesmu Đurđevdanskog festivala
Naredni članakDOBOJ: Marko Vrhovac, jedini stolar iz Paklenice Donje čuva zanat od izumiranja (VIDEO)