U Doboju je danas otvoren prvi “Pas šou”, manifestacija u okviru koje su organizovane Nacionalna izložba pasa svih rasa, Međunarodna izložba pasa svih rasa CACIB i Specijalizovana izložba pasa šeste FC grupe.

Manifestaciju organizuje Kinološko društvo “Primarijus dr Zoran Janjušević” iz Doboja, čiji je predstavnik Vedran Božičković rekao da je prijavljeno 305 pasa koji su podijeljeni u tri izložbe svrstani u devet FCI grupa.

“Ukupno je 64 rasa pasa”, izjavio je Božičković i naveo da uz izlagače iz zemalja bivše Jugoslavije dolaze i iz Finske, Švedske, Poljske, Slovačke.

On je ponosan što je u Doboju organizovana prva manifestacija ovog tipa koja je objedinila tri izložbe zahvaljujući povjerenju Kinološkog saveza Republike Srpske.

Božičković je od specifičnih rasa izdvojio leon berger, jorkšir terijer, stafordski terijer, kao i biver terijera – rasu koja je u fazi priznavanja.

Za narednu godinu najavio je održavanje šampionata na nivou BiH.

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević, koji je okupljenim poželio da ponesu lijepe utiske sa današnje manifestacije.

Manifestacija se održava na platou ispred Vatrogasnog doma, a generalni pokrovitelj je grad Doboj.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Ana Petković i Leon Sloboda pobjednici turnira
Naredni članakDOBOJ: Konferencija beba okupila više od 80 mališana (FOTO)