Konferencija beba u Doboju okupila je večeras više od 80 mališana, najmlađa beba bio je Luka Starčević, najstarija Gavrilo Rkman, a beba sa najviše braće i sestara je Mario Osmanović.

U takmičenju u puzanju beba najbrža je bila Kalina Đekić, a u nadmetanju očeva u brzom presvlačenju beba pobijedio je Dalibor Krečar.

Kao najbolji sa slikarske radionice ocijenjen je rad Dijane Dević.

Nagrade je uručila ministar porodice omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić, koja je rekla novinarima da ovakve manifestacije promovišu roditeljstvo i porodicu.

“Pričamo o svim lijepim stvarima, popunjavamo ono što do sada možda nije bilo dobro, a ono što nismo imali pokušavamo da napravimo. Tu mislim na uslove za vaspitanje djece i predškolski program”, izjavila je Čabrićeva.

Konferenciju beba prvi put organizuje grad Doboj uz direktnu podršku Ministarstva porodice omladine i sporta Republike Srpske, u saradnji sa dobojskim udruženjem Roditelji sa troje i više djece “Ponos”, te zdravstvenom ustanovom “Pedijatrijska patrožna sestra”.

Predsjednik “Ponosa” Marina Protić rekla je da manifestacija promoviše rađanje i prilika je za druženje djece i njihovih roditelja.

Prema njenim riječima, “Ponos” danas broji 750 članova.

Predsjednik “Pedijatrijske patrožne sestre” Aleksandra Filipović rekla je da je tokom konferencije održana radionica za trudnice o pravilnom kupanju i njezi novorođenčadi.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Otvoren prvi “Pas šou Doboj 2024.” (FOTO)
Naredni članakDOBOJ: Više lica potražilo ljekarsku pomoć nakon boravka u bazenu