Vijesti

DOBOJ: Otputovala djeca sa Kosova i Metohije

Stotinjak mališana iz Vitine i Kosovske Mitrovice otputovalo je jutros iz Doboja, gdje su proteklih sedam dana boravili kod svojih vršnjaka iz osnovnih škola “Vuk Stefanović Karadžić” i “Sveti Sava”.

Direktor škole “Vuk Stefanović Karadžić” LJubiša Blagojević rekao je da su tokom sedmodnevnog boravka djece sa Kosova organizovani različiti sadržaji da bi bar malo imali uslove za srećno djetinjstvo koje im je uskraćeno s obzirom na teške uslove života u enklavama. 

Blagojević je naveo da su u akciji, koju je sprovela ova škola, prikupili 4.620 evra pomoći za osam socijalno ugroženih porodica iz Vitine. 

“Zahvaljujemo svima koji su učestvovali u ovoj veoma humanoj akciji. Naše kolege, roditelji, sugrađani, privatni preduzetnici i javna preduzeća i ustanove – svi zajedno smo pokazali veliko srce. Dobro se dobrim vraća”, rekao je Srni Blagojević. 

Oko 1.050 djece u okviru projekta “Spojimo srpsku djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske”, koji organizuje Odbor za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije, doputovala su u nedelju, 16. juna, i danas se vraćaju kućama.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close