Vijesti

DOBOJ: Održana 29. redovna sjednica Skupštine grada (FOTO)

Na 29. redovnoj sjednici Skupštine grada Doboja usvojen je Prijedlog odluke o kreditnom zaduženju u iznosu od četiri i po miliona KM. Kreditna sredstva biće uložena u finansiranje kapitalnih ulaganja.

Zeleno svjetlo za kredit u iznosu od četiri i po miliona maraka dalo je 26 odbornika, dok su dva bila uzdržana i dva protiv. Kreditna sredstva biće uložena u finanasiranje kapitalnih ulaganja. Više od milion i po maraka biće uloženo u izgradnju nove zgrade administrativnog centra Grada Doboja, pola miliona za sportsku dvoranu, milion i dvjesta za led rasvjetu i sistem za daljinski nadzor i upravljanje rasvjetom, 550 hiljada za rekonstrukciju škole u Podnovlju i fiskulturne sale u Boljaniću, te po 350 hiljada maraka za rekonstrukciju i asfaltiranje putne infratsrukture i uređenje dograđevinskih parcela.

U gradu Doboju imamo niz infrastrukturnih projekata, sredstva su namjenska i u skladu su sa zakonom. Zaduženi smo 9,6%, a sa ovim kreditnim zaduženjem, zaduženje će biti 14%. Sve su to parametri koji govore da je budžet Grada Doboja stabilan – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

I na ovoj sjednici se na dnevnom redu našla informacija o stanju transakcionog računa donatorskih sredstava za nabavku opreme i pomoć dobojskom Domu zdravlja i Bolnici „Sveti apostol Luka“.

-U ovom momentu negdje oko 80.000 KM je na tom računu. Dom zdravlja i Bonica su sredstva opravdali. Meni je najbitnija stvar da donatori znaju gdje su njihova sredstva otišla – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Usvojena je i informacija o izgradnji kružnih tokova. Kompletirana je dokumentacija koja će biti dostavljena preduzeću Putevi Srpske, pa se očekuje da bi radovi trebali uskoro početi. Na ovoj 29. redovnoj sjednici dobojskog parlamenta našlo se ukupno 39 tačaka na dnevnom redu, a među njima set njih se odnosio na izvještaje o radu preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Doboj.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close