Vijesti

DOBOJ: Od početka godine 49 intervencija na gašenju požara (FOTO)

Dobojski vatrogasci od početka godine intrevenisali su 49 puta na gašenju požara, a samo jutros tri puta, pa je apelovano da stanovništvo vodi računa prilikom paljenja vatre na otvorenom.

Zamjenik komandira Teritorijalne vatrogasne jedinice Obrad Stanojević rekao je da je u 50 odsto slučajeva riječ o požarima na otvorenom, dok su preostali šumski požari i druge intervencije.

On je rekao da su jutros registrovana tri požara na otvorenom, a juče je u samo jednoj smjeni bilo 10 koji su nastali nepažnjom sugrađana tokom uređenja bašta i radova na njivi.

“Riječ je o namjernim paljevinama koje izmaknu kontroli, prošire se, zahvate nisko rastinje ili šume i pričine veću štetu”, istakao je Stanojević.

Obrad Stanojević, zamjenik komandira Teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj

Prema njegovim riječima, česti su slučajevi u kojima, nakon što prikupe korov i zapale ga, građani napuštaju mjesto, a ne vode računa što ga nisu obezbijedili.

On je apelovao da građani tokom proljećnih uređenja bašta ili njiva vode računa o preventivnim i bezbjednosnim radnjama, te da obavijeste vatrogasce kako bi mogli biti spremni za intervenciju.

Stanojević je naglasio da u požarima od početka godine nije bilo poginulih, a da su prošle godine zabilježena 249 u kojima su dva starija lica smrtno stradala.

Zamjenik komandira odjeljenja Vladimir Rodić rekao je da prilikom intervencije zbog požara na otvorenom u 60 odsto slučajeva na licu mjesta ne zatiču nikoga.

Vladimir Rodić, zamjenik komandira odjeljenja
Teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj

Foto: rtvdoboj.org, srna.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close