Vijesti

DOBOJ: Na Zelenoj pijaci tezge pune svježeg voća i povrća (FOTO)

Prošlo je već mjesec i po od kada je dobojska Zelena pijaca otvorila svoje kapije za potrošače, ali uz stroge mjere zaštite. Zakupci tezgi su jedva dočekali da počnu sa radom. Dva mjeseca nisu radili i nisu prodavali svoje proizvode, te su bili na velikom gubitku, jer je mnogima ovo jedini izvor prihoda. Nije bilo lako, ali sada se stvari polako vraćaju u pređašnje stanje. Kupaca ima, posebno onih treće dobi, koji se sada mogu kretati i koji su u stvari najčešće mušterije. I prodavci i kupci se slažu da su cijene visoke. Najviše se kupuje aktuelno voće i povrće.

Prodavci mliječnih proizvoda i ostalih proizvoda iz domaće radinosti imaju svoje redovne mušterije. Nakon pauze nastavili su tamo gdje su stali prije proglašenja pandemije virusa korona. Cijene su prema njihovim riječima otprilike ostale iste.

Takođe i potražnja za cvijećem je zadovoljavajuća, a izbora je svakako mnogo, sudeći prema šarenilu na tezgama.

Sa pijace, kupci nose pune kese voća i povrća. U njima preovladavaju sve vrste i boje. Od crvene, žute, narandžaste, do one najaktuelnije u vrijeme cvjetanja – zelene. Jedva su čekali kada će pijaca ponovo početi sa radom, jer su najsigurniji da je voće i povrće odličnog, prirodnog kvaliteta.

Zelena pijaca u Doboju radi svakim danom, a najveće gužve su ponedjeljkom i petkom. Navedena dva dana su pijačni dani u gradu na tri rijeke.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close