Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Jošić izjavio je za Srnu da je jutros za Beograd, na Svesrpski sabor krenulo 600 Dobojlija.

“Dobojlije su krenule za Beograd kako bi podržali politiku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića u izazovnim vremenima za srpski narod”, istakao je Jošić.

On je naveo da je, prije polaska za Beograd, u dobojskom muzeju održan istorijski čas u svjetlu održavanja današnjeg Svesrpskog sabora kako bi se građanima, a posebno mladima, približila istorija srpskog naroda i značaj održavanja Sabora.

Napomenuvši da je Vlada Republike Srbije u ranijem periodu pomagala grad Doboj, a Vlada Republike Srpske to kontinuirano radi, Jošić je istakao da su Dobojlije zahvalne za to i upravo iz tog razloga danas su krenuli na Svesrpski sabor kako bi podržali politike dva lidera, istog naroda, sa dvije strane Drine.

Osim građana, istorijskom času prisustvovali su i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obren Petrović, zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović i funkcioneri grada Doboja. 

Foto: srna.rs

Video: Ustupljen materijal

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Goganović: Svesrpskim saborom želimo da pokažemo jedinstvo srpskog naroda
Naredni članakZajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske; Istorijski dan za srpski narod (VIDEO)