ДОБОЈ, 8. ЈУНА /СРНА/ - Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић.

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović izjavio je za Srnu da Svesrpskim saborom želi da se pokaže jedinstvo srpskog naroda sa obje strane Drine.

Goganović je naglasio da organizovanje kulturnog, privrednog, ali i političkog Svesrpskog sabora ima uporište u Sporazumu o specijalnim paralelnim vezama koji je zaključen između Srbije i Republike Srpske, a koji nije u suprotnosti sa Dejtonskim mirovnim sporazumon i Ustavom BiH.

“Srpski narod ima pravo na to jer je riječ o istom narodu sa dvije strane Drine. Na njegovanje specijalnih odnosa obavezuje nas naša istorija, tradicija i prije svega volja naroda”, istakao je Goganović, napomenuvši da Svesrpski sabor nije usmjeren protiv bilo kog naroda u BiH, ali ni u regiji.

On je naglasio da je trajno opredjeljenje srpskog naroda mir, stabilnost i bezbjednost u regiji uz međusobno uvažavanje, ali i obavezno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma koji je jasno definisao da se sve odluke u BiH moraju donositi u skladu sa dogovorom dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Goganović je naglasio da je u Beograd krenuo zajedno sa više od 600 Dobojlija kako bi podržali politiku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Republike Srbije Alekandra Vučića.

Prije polaska za Beograd, zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara, zajedno sa poslanikom u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Obrenom Petrovićem i narodnim poslanikom Danijelom Jošićem, kao i svojim sugrađanima, prisustvovao je istorijskom času u dobojskom muzeju. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakPatrijarh Porfirije: Molimo za jedinstvo i sabornost srpskog naroda (VIDEO)
Naredni članakDOBOJ: Jošić: Na Svesrpski sabor krenulo 600 Dobojlija (FOTO/VIDEO)