DOBOJ – Policijska uprava Doboj podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj protiv lica čiji su inicijali M.S, S.S. i jednog maloljetnika, svi sa područja grada Doboja, zbog osnova sumnje da su u saizvršilaštvu opljačkali mjenjačnicu u Doboju iz koje su ukrali 15.000 KM.

Slučaj je rasvijetljen u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u akciji kodnog naziva “Alibi”.

Iz dobojske Policijske uprave saopšteno je da su se navedena lica tokom noći sa 4. na 5. decembar prošle putničkim vozilom “pasat” dovezla na parking prostor u blizini jedne mjenjačnice u Doboju.

Lice M.S. je nakon toga, praveći sebi i dvojici maloljetnika alibi, sa jednim maloljetnikom otišlo do Službe hitne pomoći Doma zdravlja Doboj pod izgovorom da mu je loše, prilikom čega je dobilo uputnicu u dobojsku bolnicu, gdje je otišlo i izvršilo pregled.

– Za to vrijeme dvojica maloljetnika su isključila uličnu rasvjetu koja osvjetljava mjenjačnicu, nakon čega su upotrebom podesnog predmeta provalala u nju, odakle su ukrali novac u iznosu od 15.000 KM. Jedan od maloljetnika je telefonom pozvao lice M.S, koje je potom naišlo navedenim putničkim vozilom i odvezlo ih do porodične kuće gdje su podijelili novac – navode iz policije.

Pripadnici Policijske stanice Doboj dva su 30. januara izvršili pretres porodične kuće i pomoćnih objekata koje koriste M.S, S.S. i maloljetnik, prilikom čega je kod lica S.S. pronađen i oduzet mobilni telefon, dok su kod lica M.S. pronađena i oduzeta dva mobilna telefona i SIM kartica.

Tom prilikom uhapšeni su S.S. i M.S, dok su maloljetna lica predata u nadležnost Centra za socijalni rad Doboj.

Nakon završene kriminalističke obrade lice S.S. je pušteno na slobodu dok je lice M.S. uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu juče predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

(Glas regije)

Prethodni članakSDS: Dodikov MUP uvodi “crne liste”
Naredni članak„Pošte RS“ se zadužuju pet miliona KM zbog pada prihoda i viška radnika