Srpska demokratska stranka odbacila je prijavu protiv načelnika Treslića Milana Milićevića, koju je podnio MUP Republike Srpske zbog sumnji da je oštetio budžet za 60 hiljada KM. SDS saopštava da je počela da se realizuje ideja “Dodikovih crnih knjiga”.

Saopštenje SDS prenosimo u cijelosti:

– Da su ministri Milorada Dodika ozbiljno shvatili partijske upute i krenuli u realizaciju Dodikovih „crnih knjiga“ koje su odavno napisane, svjedoči i saopštenje pompeznog naslova iz kabineta ministra unutrašnjih poslova kojim ministar Lukač apriori osuđuje Milana Miličevića, nečelnika opštine Teslić.

Milan Miličević je jedan od najuspješnih načelnika u Republici Srpskoj koji je na prošlim izborima do noga potukao i premijerku Željku Cvijanović i ministra zdravlja Dragana Bogdanića, što SNSD ne može da prežali pa su kreatori „crnih listi“ Milorada Dodika načelnika Teslića stavili na vrh nepodobnih po režim.

Umjesto da odgovorno i nepristrasno rukovodi radom ministarstva unutrašnjih poslova, Dragan Lukač je očigledno pristao da bude sredstvo politike i da posluša instrukcije iz centrale SNSD-a da je neophodno na dan kada poskupljuje gorivo zbog odluke „akcizne koalicije“ SNSD-a i SDA-a fabrikovati temu radi skretanja pažnje javnosti.

Pozivamo ministra unutrašnjih poslova da umjesto što provodi politiku „crnih knjiga“ svoga partijskog šefa, razmotri razloge zbog čega MUP RS napuštaju njegovi najbliži saradnici kao što je Dragan Ribić, komandant Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a i na koji način planira popraviti narušeno stanje bezbjednosti u Republici Srpskoj čemu svjedoči i pokušaj ubistva Mile Matića, člana Upravnog odbora Alumine. To su pitanja kojima Lukač treba da se bavi a ne provođenjem politike progona partijskih neistomišljenika.-, saopšteno je iz SDS-a.

Informativna služba SDS

Prethodni članakZbog akciza gasi se ‘pet taxi’ u BL
Naredni članakDOBOJ: Izvještaj protiv osumnjičenih za pljačku mjenjačnice