Sve srednje škole iz Doboja-četiri smještene u Srednjoškolskom centru, Medicinska škola i Gimnazija zajedno su obilježile školsku slavu-Svetog Savu.

-Danas smo se tradicionalno kao i svake godine do sada okupili, sve srednje škole grada Doboja na jednom mjestu. Zajedno smo obavili duhovni dio, prelomljen je kolač i proslavljamo svečano. Prije ovog dijela u holu Srednjoškolskog centra imali smo svečani program, odnosno svetosavsku priredbu koju su pripremili naši đaci sa svojim profesorima. Isto tako, bilo je jako lijepo i svečano, onako kako samo to đaci i profesori znaju da pripreme – izjavila je Tijana Vasiljević-Stokić, direktor Ekonomske škole Doboj.

Tijana Vasiljević-Stokić, direktor Ekonomske škole Doboj

Kuma slave ove godine bila je načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje Nina Bukejlović, koja je tom prilikom rekla da će dobojske srednje škole u narednom periodu imati podršku Gradske uprave, koja će obezbijediti finansijska sredstva za ono što im je potrebno, a sve u cilju poboljšanja uslova u školama za obrazovanje učenika.

-I u narednom periodu Gradska uprava će voditi računa o našim školama i obezbijediti novčana sredstava za sve ono što njima bude potrebno. Gradska uprava i škole će u narednom periodu zajedno raditi na tome da se poboljšaju uslovi u školama za obrazovanje učenika – rekla je Nina Bukejlović, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, Gradska uprava Doboj.

Nina Bukejlović, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, Gradska uprava Doboj

Lomljenjem slavskog kolača i priredbama učenika škola, Sveti Sava obilježen je i u ostalim  školama na području Doboja.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prethodni članakĐoković protiv Raonića – uz jutarnju kafu
Naredni članakDOBOJ: Željeznice Srpske – U postupku zapošljavanje novih 57 radnika (FOTO)