Vijesti

DOBOJ: Broj krivičnih djela manji za 8,4 odsto (FOTO)

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj u januaru je broj krivičnih djela, u odnosu na isti mjesec lani, manji za 8,4 odsto, dok je broj saobraćajnih nezgoda veći za 4,7 odsto, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare predstavnika ove uprave.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Žarko Panić rekao je da je u januaru evidentirano 69 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, od kojih je 48 razriješeno i pri čemu su najzastupljenija krivična djela protiv imovine, kojih je bilo 41.

Panić je naveo da je nadležnom tužilaštvu podnesen 61 izvještaj protiv 50 lica, od kojih su 16 povratnici u vršenju krivičnih djela.

Prema njegovim riječima, evidentirana su tri otuđenja putničkih vozila, od kojih je jedno pronađeno.

“Evidentirano je i razriješeno devet krivičnih djela protiv života i tijela, po tri krivična djela nasilje u porodici i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih sredstava, dok je u oblasti zloupotrebe droge evidentirano 15 prekršaja i četiri krivična djela”, naveo je Panić.

Žarko Panić, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj

On je rekao da je u januaru evidentirano 89 saobraćajnih nezgoda u kojima je šest lica teže povrijeđeno, dok ih je 38 zadobilo lakše povrede.

Načelnik Sektora policije Jovica Žigić rekao je da je iz saobraćaja isključeno 249 vozača, što je za 44 odsto manje nego u istom mjesecu prošle godine.

“Zbog vožnje pod dejstvom alkohola isključena su 193 lica, a zbog opijata 12”, naveo je Žigić.

Jovica Žigić, načelnik Sektora policije Policijske uprave Doboj

Žigić je rekao da su evidentirana 44 slučaja narušavanja javnog reda i mira, što je za 12,8 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

“Zbog narušavanja javnog reda i mira uhapšeno je deset lica”, dodao je Žigić.

On je naveo i da je u navedenom periodu evidentirano pet samoubistava, koja su počinila četiri muškarca i jedna žena.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković ocijenio je da je ukupna bezbjednosna situacija u januaru bila zadovoljavajuća.

On je ukazao na povećanje broja teških krađa u januaru.

“Evidentirane su ukupno 23 teške krađe, što je za 91,7 odsto više nego u istom periodu prošle godine”, naglasio je Radinković. 

Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close