Na veličanstven način obilježen je Dan Republike Srpske. Bio je veliki broj mladih ljudi, što je garancija da je Republika Srpska vječna i naša najveća pobjeda u 20. vijeku, rekao je Mlađan Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Beogradu, gostujući u našem Јutarnjem programu.

Opštoj ocjeni da Srbija i Republika Srpska nikad nisu imali bolje odnose nego u posljednjih deset godina teško da bi se, kaže Cicović, moglo šta novo dodati, osim možda naglasiti da su ti odnosi takvi na svim nivoima i u svim oblastima.

– Mi smo jedan narod. Uvijek na najbolji način rješavamo sve zahtjeve u Predstavništvu. Radim u kontinuitetu odnosa Srbije i Srpske već 20 godina, a prije ratnog sukoba imao sam veze sa maticom – naglasio je Cicović, koji je juče odlikovan Karađorđevom zvijezdom Republike Srpske drugog reda.

Cicović naglašava da nikada nije nedostajalo pomoći iz Srbije.

– Ali u zadnje vrijeme to je zaista podignuto na najveći nivo, zahvaljujući predsjednicima Aleksandru Vučiću i Miloradu Dodiku. Zajedno obilježavamo sve zajedničke datume, Dan srpskog jedinstva, zajedno radimo na svim infrastrukturnim projektima važnim za Republiku Srpsku. Јasno se vidi koliko je važno da zajedno radimo na čuvanju i njegovanju našeg identiteta, naše kulture, tradicije i običaja, našeg srpskog jezika i ćirilice, naše Srpske pravoslavne crkve i svega što nas još povezuje – dodao je Cicović.

I u Novom Sadu će večeras biti svečano obilježen Dan Republike Srpske i krsna slava Sveti prvomučenik i arhiđakon Stefan, u organizaciji Saveza krajiških udruženja sa sjedištem u ovom gradu i prijateljskih organizacija.

Pripremljen je bogat kulturno-umjetnički program i predviđeno obraćanje zvaničnika, uz prethodno obavljen čin lomljenja slavskog kolača.

Foto: rtrs.tv

Izvor. RTRS

Prethodni članakUz ove trikove najbrže ćete osušiti mokru obuću
Naredni članakPrilikom kupovine cijena hrane najbitnija za 64 odsto građana