Advokat Goran Bubić, branilac predsjednika Srpske, rekao nakon održanog ročišta u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića, da je riječ o simuliranom suđenju u pokušaju da se Dodik eliminiše iz političkog života i to na neustavan način.

– Dva svjedoka koja su danas svjedočili u predmetu protiv Dodika i Lukića, iako su svjedoci Tužilaštva, u jednom trenutku svjedočili protiv optužnice – dodao je Bubić.

Bubić je istakao da predsjednik Republike Srpske može da bude smijenjen na način na koji je izabran, te da nemaju uslove da se pravosudna vlast miješa na načine na koji se pokušava.

– Ako budu uvažavane činjenice i pravo u ovom postupku može da slijedi oslobađajuća presuda – rekao je Bubić.

Bubuć je rekao da nastavak suđenja slijedi 29. aprila kada Tužilaštvo planira izvoditi neke pismene dokaze među kojim su dopisi Kristijana Šmita, pa tako postoji jedan kako su odluke Ustavnog suda BiH konačne o obavezujuće.

– On zaboravlja da je visoki predstavnik 2006. poništio odluku Ustavnog suda BiH koja je dala zaštitu građanima BiH koji su bili smijenjeni odlukom visokog predstavnika. Čemu Šmit piše da su odluke Ustavnog suda obavezujuće, a tako se ponašaju prema Ustavnom sudu – kaže Bubić.

Konferenciju za novinare pogledajte u videu.

Podsjećamo, pred Sudom BiH održano je ročiše predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću pred Sudom BiH na kojem su svjedočili bivši direktori Služebenog glasnika Srpske Milka Devušić i Vladimir Јanković.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Ne postoji veći zlikovac za BiH od SDA
Naredni članakNobilo: Suđenje Dodiku i Lukiću – čista politika i fingirani politički postupak (VIDEO)