Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da se Bakir Izetbegović, koji svako malo zvecka oružjem, našao da drži predavanje predsjedniku Srbije.

– Ne postoji veći zlikovac za BiH od SDA i onoga što ona predstavlja i za šta se zalaže Izetbegović. SDA i mnogi njihovi članovi koji sada vedre i oblače po najvažnijim institucijama bili su dio zločinačke armije i to je nešto na šta Republika Srpska stalno mora podsjećati. To su ljudi koji imaju sumnjivu ratnu biografiju i trebalo bi da odgovaraju zbog učešća u ratu. SDA, uz pomoć Amerikanaca, uspjela je da ovlada svim institucijama i to je glavni razlog zašto se takva lica ne procesuiraju – rekao je Dodik na Iksu.

Priča u vezi sa Srebrenicom i rezolucijom, kaže, počela je s lobiranjem SDA i ova grupa stranaka koja je trenutno na vlasti pokušava da oživi njihove ideje i njihov program.

– To je svima poznato. Zbog huškanja SDA, u rezoluciji je “trojka” našla način za izvlačenje iz dogovora i otvaranje nove krize jer su svjesni da neće moći izdržati pritisak da su izdajnici. Srpski narod nema šta da radi sa bošnjačkim ako ova rezolucija bude usvojena i to treba da bude jasno svima – kaže Dodik.

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/bg

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Srpska će slaviti odlazak Marfija
Naredni članakBubić: Riječ je o simuliranom suđenju (VIDEO)