Ambasada Ruske Federacije u BiH ocijenila je komentar Delegacije EU u BiH o posjeti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Rusiji i Bjelorusiji kao ultimatum gospodara, odnosno EU, svom vazalu – BiH.

– Želimo da pitamo naše evropske kolege – gdje se izgubilo poštovanje suvereniteta BiH, koje Brisel toliko često naglašava? – naveli su iz ruske Ambasade nakon što je Delegacija EU juče saopštila da posjeta Dodika Rusiji “nije u skladu s evropskim putem BiH”.

Iz Ambasade Rusije su napomenuli da se ispostavlja da se, kada politički zvaničnici iz BiH postupaju, polazeći od interesa svojih birača i naroda, ali u suprotnosti sa postavkama takozvanog kolektivnog Zapada, oni automatski proglašavaju “agentima Kremlja” koji šire “maligni ruski uticaj”.

– Vidimo u takvom pristupu neskriveno licemjerje koje svjedoči o zaboravu ozloglašenih evropskih vrijednosti radi geopolitičkih aspiracija svog starijeg partnera – SAD – istaknuto je u tekstu objavljenom na društvenim mrežama.

Iz ovog diplomatskog predstavništva su ukazali da je za sve već odavno očigledno da se proces proširenja EU odvija, ne na osnovu visokih ideala zapadne civilizacije, nego pod diktatom Vašingtona, koji fanatički teži usko sebičnom i u isto vrijeme suludom cilju – da nanese strateški poraz Rusiji.

– EU se pretvorila u bezvoljni i pokorni instrument SAD, koji bezobzirno podstiče nacistički režim u Kijevu na štetu istinskih težnji naroda Evrope, koji su postali taoci briselske birokratije – ocijenili su iz ruske Ambasade.

Delegacija EU u BiH saopštila je juče da posjeta predsjednika Republika Srpska Milorada Dodika Rusiji “nije u skladu s evropskim putem BiH”.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik iz Kazanja za RT: Pobjeda Rusije na svim poljima biće i pobjeda Srpske
Naredni članakDodik: Amerika želi da što više udalji EU od Moskve