Sport

Aleksandar Đorđević oslobodio Ognjena Kuzmića obaveza u reprezentaciji

Nikola Jokić neće igrati za reprezentaciju Srbije u septembarskim kvalifikacionim utakmicama druge runde, Stefan Birčević bio je prinuđen da odustane zbog toga što se nije u potpunosti oporavio od povrede, a selektor Srbije Aleksandar Đorđević odlučio je da poštedi napora i centra Ognjena Kuzmića, saznaje ”Mocartsport”.

Momak iz Doboja nije u potpunosti psreman posle duge pauze zbog teške povrede kolena početkom prošle sezone, pa Đorđević ne želi da opterećuje obavezama koje iziskuju veći napor. Zbog toga će ga osloboditi obaveza u reprezentaciji za predstojeće dve kvalifikacijone utakmice protiv Grčke i Estonije, kako bi u Realu mogao da se polako sprema za novu sezonu.

Ognjen Kuzmić

Foto: MN Press

Posle odlične sezone u Crvenoj zvezdi tokom koje je izrastao u jednog od najboljih centara Evrolige, Kuzmić je zaslužio i poziv u reprezentaciju Srbije sa kojom je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Ipak, napori su bili preveliki i veoma brzo po početku sezonu u Realu iz Madrida doživeo je povredu prednjih ukrštenih ligamenata zbog koje je pauzirao skoro godinu dana.

srbija danas

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close