Nikola Jokić neće igrati za reprezentaciju Srbije u septembarskim kvalifikacionim utakmicama druge runde, Stefan Birčević bio je prinuđen da odustane zbog toga što se nije u potpunosti oporavio od povrede, a selektor Srbije Aleksandar Đorđević odlučio je da poštedi napora i centra Ognjena Kuzmića, saznaje ”Mocartsport”.

Momak iz Doboja nije u potpunosti psreman posle duge pauze zbog teške povrede kolena početkom prošle sezone, pa Đorđević ne želi da opterećuje obavezama koje iziskuju veći napor. Zbog toga će ga osloboditi obaveza u reprezentaciji za predstojeće dve kvalifikacijone utakmice protiv Grčke i Estonije, kako bi u Realu mogao da se polako sprema za novu sezonu.

Ognjen Kuzmić

Foto: MN Press

Posle odlične sezone u Crvenoj zvezdi tokom koje je izrastao u jednog od najboljih centara Evrolige, Kuzmić je zaslužio i poziv u reprezentaciju Srbije sa kojom je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Ipak, napori su bili preveliki i veoma brzo po početku sezonu u Realu iz Madrida doživeo je povredu prednjih ukrštenih ligamenata zbog koje je pauzirao skoro godinu dana.

srbija danas

Prethodni članakOd ukupno 607 stranaca, sa granice vraćeno osam zbog prijetnji BiH
Naredni članakOBNOVA KUĆA ZA 21 POVRATNIČKU PORODICU