U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti promjenjivo oblačno uz sunčane intervale i osjetan porast temperature.

Ujutru se očekuje vedro ili sa malom do umjerenom oblačnošću na krajnjem sjeveroistoku i jugu, u većini predjela više sunčanog vremena, a oko rijeka i u kotlinama moguća je magla, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkoh zavoda.

Tokom dana preovladavaće promjenjivo oblačno na sjeveroistoku, jugu i u centralnim predjelima gdje je moguća kratkotrajna kiša ili pljusak, poslije podne moguće je razvedravanja, a u toku noći na ponedjeljak povećanje oblačnosti sa sjeverozapada.

Duvaće slab sjeverozapadni vjetar, tokom dana sjeverni.

Minimalna temperatura vazduha biće od dva do sedam, na jugu oko osam, na planinama od minus dva, dok će najviša dnevna temperatura iznositi od 11 do 16, na sjeveru i jugu oko 18, u planinama od sedam stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je u većini krajeva preovladavalo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, na jugu i istoku Hercegovine je palo i malo kiše.

Temperatura izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus jedan, Kalinovik devet, Han Pijesak 10, Gacko i Bihać 11, Bileća, Sokolac i Trebinje 12, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Ribnik, Srebrenica i Šipovo 13, Livno 14, Sarajevo, Prijedor, Bugojno, Neum i Srbac 15, Banjaluka, Bijeljina, Tuzla, Višegrad, Doboj, Rudo i Foča 16 i Mostar 19 stepeni Celzijusovih. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakKonferencija za novinare predsjednice Srpske
Naredni članakSPC će poštovati preporuku o bogosluženjima