U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su pretežno suvi, vidljivost je dobra, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske vozačima se skreće pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja na dionicama kroz usjeke.

Od 7.00 do 17.00 časova danas na regionalnom putu Čađavica-Ljeljenča saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom zbog sanacije ovog pravca.

Izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Nova Topola – Klašnice jedan, na dionici magistralnog puta Han Pijesak dva – Sokolac, kao i na dionici magistralnog puta Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/ zbog radova na ovim pravcima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Novi režim saobraćaja na snazi je i na dionici magistralnog puta dionica Rudanka-Doboj radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka /uključujući most/ do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, te na magistralnom pravcu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna zbog radova na oštećenju kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila.

Zbog izvođenja radova na rehabilitaciji magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola, izmijenjen je režim saobraćaja, te na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice.

Povremene petominutne obustave saobraćaja zbog izvođenja bušačko-minerskih radova na snazi su na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma “Rogoušići” u mjestu Pale, kao i na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja Ljubogošta, na lokalitetu Han Derventa, opština Pale.

Zbog izvođenja radova miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” na snazi su povremene obustave saobraćaja i na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica.

Petominutne obustave saobraćaja na snazi su i na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u vremenu od 7.00 i 16.00 časova, radi izvođenja bušačko-minerskih radova.

Јednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, kao i na magistralnom putu sastavci-Ustiprača zbog oštećenja mosta na ovom pravcu. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 30 tona.

Na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Јelaha.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

U Federaciji BiH na magistralnim putevima Ključ – Sanski Most /na ulazu u Sanski Most/ i Stolac-Neum /na ulazu u Neum/ saobraćaj je obustavljen zbog radova i preusmjeren na obilaznice.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta Tarčin-Konjic u dužini od 100 metara, zbog čega je saobraćaj regulisan semaforima-naizmjeničnim propuštanjem vozila. Na ovom pravcu u toku su radovi i na polaganju cjevovoda, pa je usporen saobraćaj.

Јednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na magistralnom putu Јablanica-Potoci, zbog sanacionih radova u mjestu Donja Јablanica od 8.00 do 16.00 časova.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima Tuzla-Kalesija /u naselju Miljanovci/, Pelagićevo-Srebrenik /tunel Ormanica/, Kladanj-Vlasenica /Gojsalići/, Јelah-Doboj /Kraševo/ i Čevljanovići-Nišići, kao i na magistralnom putu na tranzitu u Sarajevu /Bistrik-Vraca/ i na sjevernom ulazu u Mostar.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Zabranjen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi pet tona na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika i preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na Raču, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakVRIJEME: Danas sunčano i vrlo toplo
Naredni članakDOBOJ: Više od 80 takmičara učestvovalo na badminton turniru u Doboju (VIDEO)