Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić posjetio je područnu školu „Sveti Sava“ u Ševarlijama. Prilikom posjete đacima od I do V razreda podijelio je rance sa školskim priborom. Ovim gestom đacima je poželio srećnu školsku godinu, koja se zbog pandemije virusa korona odvija po propisanim mjerama.

-Grad i Gradska uprava su u službi svih građana što pokazuje i ovaj mali gest, koji je svakako veoma značajan. Ono što je moja želja je da što prije skinemo ove maske i da se djeca vrate svojim normalnim aktivnostima. Ali je bitno i značajno da sve područne škole znaju da je Grad Doboj bio partner ne samo ovoj područnoj školi, već sve ijednoj školi na teritoriji Grada. Mi zajedno sa Ministarstvom pokušavamo da stvaramo što bolje uslove tj. podjednake uslove za svu našu djecu – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Škola u Ševarlijama dobila je i centralno grijanje. Osim grijanja radilo se i na uređenju školskog dvorišta.

-U proteklom periodu mi smo imali priliku da završimo centralno grtijanje u osnovnoj školi u Ševarlijama. To je najmodernije centralno – geotermalno grijanje. Uradili smo sportske poligone i zaštitnu ogradu. Ovo je samo jedan mali primjer pažnje i pokazatelj da obilazimo našu djecu, da ih pripazimo školskim priborom i da nastavljamo našu saradnju na izgradnji centralnog grijanja u osnovnoj školi u Potočanima, kao i na nekoj maloj igraonici, kako bi ona bila omogućena najmlađim učenicima – rekao je Esmin Mahmutović, odbornik u Skupštini grada Doboja.

Esmin Mahmutović, odbornik u Skupštini grada Doboja

Grijanje bi trebalo da dobije i školski objekat u Potočanima.

-Dio radova je završen, očekujem još i kupovinu peći koja će nam pomoći da se i ovaj školski objekat zagrijava na centralno grijanje. Razgovarali smo i o svim onim idejama koje bi nogli rješavati u narednom vremenskom periodu – izjavila je Radmila Dakić, direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Doboj .

Radmila Dakić, direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Doboj

Direktor ove dobojske osnovne škole se zahvalila gradonačelniku Doboja na poklonima koje je uručio đacima, koji su se i sami zahvalili na školskom priboru, koji su dobili i koji će koristiti tokom nastave.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prethodni članakVREMENSKA PROGNOZA: Narednih dana promjenljivo
Naredni članakDOBOJ: U Suvom Polju obilježena hramovna slava (FOTO)