Vijesti

DOBOJ: U Suvom Polju obilježena hramovna slava (FOTO)

Srpski pravoslavni vjernici 27. septembra obilježili su Krstovdan. Crkva Časnog krsta u ozrenskom selu Suvo Polje proslavila je krsnu slavu.

U crkvi Časnog krsta u Mjesnoj zajednici Suvo Polje služena je sveta arhijerejska liturgija uz prisustvo pravoslavnih vjernika. Kumovi slave za prošlu godinu bili su Daliborka Lukić i Ognjen Mitrović, koji je nedavno iznenada preminuo. Njemu u čast je nakon molitve služen parastos. Izabran je kum za narednu godinu. Riječ je o predsjedniku Savjeta Mjesne zajednice Suvo Polje.

-Zahvaljujem se gradonačelniku g. Borisu Jeriniću i g. Obrenu Petroviću na pomoći koju duži niz godina pružaju našem selu. Ove godine je urađen infrastrukturni projekat, odnosno asfaltirana je dionica puta od Doma do Preslice. Takođe, urađena je i LED javna rasvjeta. Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas kum slave crkve u Suvom Polju – izjavio je Boško Kiperović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Suvo Polje.

Boško Kiperović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Suvo Polje

Molitvi je prisustvovao i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, koji je istakao da je o selu rađeno na infrastrukturi, a sve sa ciljem da se poboljšaju uslovi života za sve mještane ovog ozrenskog mjesta.

-Želim prvenstveno da čestitam svim mještanima krsnu slavu ove parohije, ali svakako jedna je žal što sa nama danas nije prošlogodišnji kum Ognjen Mitrović, koji je bio jedan od velikih društveno i političlki odgovornih ljudi, a koji je volio ovo selo i kompletan Ozren. Želim da čestitam Daliborki Lukić kumstvo, a isto i Bošku Kiperoviću koji je preuzeo kumstvo za sljedeću godinu. Ono što i jeste povod na crkvenim slavama i slavama sela jeste da se okupimo oko Srpske pravoslavne crkve i da zajedno sa ljudima koji su u mjesnoj zajednici društveno i politički odgovorni da saslušamo i pogledamo potrebe naših građana. Ono što moram istaći da smo i ovu i proteklu godinu dosta toga radili na infrastrukturi, kako bismo stvorili preduslove da ljudi ostaju u Suvom Polju, odnosno na Ozrenu. To nam je opredjeljenje i to ćemo raditi i u narednom periodu. Ovdje je urađeno nešto manje od kilometar lokalnog puta, saniran je put prema Preslici i zamijenjena je kompletna javna rasvjeta, odnosno postavljena su LED rasvjetna tijela. Ono što su potrebe mještana ovdje sagledaćemo u narednom periodu i nastavićemo istim ili još većim tempom i žarom da radimo. Siguran sam da ako budemo okupljeni i ako znamo šta trebamo i šta hoćemo da ćemo zajednički naći finansijska sredstva. Svakako da je jako bitno da imamo stabilan budžet i podršku Vlade Republike Srpske, te da možemo nastaviti sa svim onim velikim započetim projektima u Gradu Doboju, a tako i u sve ijednoj mjesnoj zajednici, ovdje u Suvom Polju i na cijelom Ozrenu, kao i na kompletnoj teritoriji Grada Doboja – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Nakon molitve i trokratnog ophoda prelomljen je i slavski kolač.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV DobojPrikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close