Mercedes GLB stiže ovog ljeta

Mercedes je iskoristio Sajam automobila u Šangaju da predstavi novi GLB koncept. Danas je njemački proizvođač automobila objavio i prvu tizer fotografiju za serijski model.

Novi Mercedes GLB će biti premijerno predstavljen tokom ovog ljeta. Radi se o krosover modelu sa sedam sjedišta.

On će u gami kompanije biti pozicioniran između modela GLA i GLC. Tizer fotografija ne otkriva puno toga, ali nam daju naznaku kako će izgledati zadnje svjetlosne jedinice i enterijer.

Iako se na tizer fotografiji ne vidi puno toga, ranije špijunske fotografije su nam otkrile da će serijski model biti gotovo identičan kao koncept.

To znači da očekujemo četvrtaste farove i masku (gril) iz dva dijela. Tu su i plastične obloge iznad točkova, šine na krovu i zadnji dio koji podsjeća na model GLS.

Podaci o konfiguraciji i performansama još uvek nisu potvrđeni, ali bi agregati trebalo da budu preuzeti sa drugih modela baziranih na MFA2 platformi.

Prema tome, očekujemo najmanje po dvije benzinske i dizel pogonske jedinice. Očekuje se da ovaj model bude dostupan sa benzinskim, četvorocilindarskim agregatom zapremine 2,0 litara. On bi trebalo da bude dostupan u verzijama koje razvijaiju 187 (140 kW) i 221 KS (165 kW). Kada je u pitanju ponuda dizelaša, očekuje se četvorocilindarski agregat zapremine 2,0 litara koji će razvijati 148 (110 kW) i 187 KS (110 kW).

Očekuje se i AMG varijanta modela GLB

Ona bi trebalo da nosi oznaku GLB 35. Očekuje se da se ispod haube tog modela nađe četvorocilindarski agregat zapremine 2,0 litara koji će razvijati 201 KS (225 kW) i 400 Nm obrtnog momenta. Nešto kasnije bi trebalo da stigne i GLB 45 varijanta koja će razvijati 382 KS (285 kW) u standardnoj i 415 KS (310 KW) u S verziji.

Kao da izbor nije dovoljno veliki, Mercedes radi i na električnom EQB modelu. Malo toga se zna o ovom modelu, ali će on verovatno imati dva elektromotora i domet od 500 kilometara.

Foto: N.N.

Izvor: Nezavisne

Komentariši