Dekan Fakulteta za bezbjednost i zaštitu Slobodan Župljanin poručio je danas da Kristijan Šmit svojim izjavama doliva ulje na vatru, ali će Republika Srpska odgovoriti pravnim sredstvima i zaštititi sebe i srpski narod.

Župljanin je rekao da se takvim Šmitovim izjavama dodatno zatežu politički odnosi u BiH, te da prijetnje upućene Srpskoj nisu prihvatljive.

– Građani Republike Srpske su jasno rekli da će braniti Republiku Srpsku svim dozvoljenim i demokratskim sredstvima i sasvim je sigurno da će to tako biti i ubuduće – istakao je Župljanin.

Kristijan Šmit rekao je juče za “Frankfurter algemajne cajtung” da će sljedeće sedmice doći u Republiku Srpsku, te je predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku zaprijetio da se “spremi na neke neugodne trenutke” jer, kako je naveo, on uživa imunitet.

Župljanin je rekao da takve izjave predstavljaju direktnu prijetnju po Republiku Srpsku jer vode njenom nestanku, ali da srpski narod to nikada neće dozvoliti.

– Šmitu bi bilo mnogo bolje se okrene racionalnim rješenjima i da se više ne prijeti srpskom narodu. Republika Srpska će odgovoriti pravnim sredstvima i zaštititi sebe i srpski narod – zaključio je Župljanin za Srnu.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakAnđelković: Šmitova najava direktna provokacija
Naredni članakMedicinsko vještačenje odsad u Fondu PIO