Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je da je ponašanje SDS-a šteta za Republiku Srpsku, a još veća za njih same, te da jedinu korist od toga ima PDP koji ih uvlači u podaništvo i više od deceniju im na domaćem terenu uzima glasače.

– Da ironija bude veća, svojim ponašanjem nesvjesno pogoduju i samom SNSD-u, jer ga lišavaju bilo kakve patriotske alternative u opoziciji – istakao je Žunić.

On je naglasio da o tome svjedoči i Miličevićeva današnja izjava o gašenju računa SDS-a, u kojoj ne smije da pisne nešto negativno o SAD koje su do toga dovele, ali zato ničim izazvan spominje predsjednika Republike Srpske.

– Iz SDS-u su i sami rekli da su od 2014. nastojali da budu skinuti sa američkih sankcija, ali im to nije uspjelo iako je, recimo, njihov kadar u Savjetu ministara i drugim mjestima bili vrlo nagodan prema zahtjevima SAD – rekao je Žunić.

On je dodao da su do danas valjda trebali da nauče da je odnos SAD prema Srbima isti, bez obzira išao im uz ili niz dlaku.

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je danas da ova politička stranka nastavlja rad uprkos gašenju bankovnog računa SDS-a usljed američkih sankcija i naveo da su u toku aktivnosti na uspostavljanju platnog prometa u zakonskim okvirima.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Svoju i politiku svoje partije, Konaković ne može da predstavlja kao politiku BiH
Naredni članakNešić: Uvijek ću biti protiv toga da stranci sude u BiH