Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić rekao je da će i danas i uvijek biti protiv toga da neko ko nema državljanstvo BiH, bio Albanac, Francuz i bilo koji drugi stranac, sudi u BiH.

– Gospodo iz “Ne znam čije stranke”, nisam ja šovinista, nego ste vi maliciozni, zlobni i prepuni mržnje. Vi koji biste željeli da budete liberali i podanici u isto vrijeme vrijeđate Bošnjake, Srbe, Hrvate i ostale koji žive u BiH ubjeđujući ih da su nesposobni i nedorasli da sami odlučuju o sebi, već da to treba da čine drugi – rekao je Nešić, reagujući na saopštenje Naše stranke iz koje su ga optužili za napad na Ustavni sud BiH.

Nešić kaže da je vrlo precizno rekao da “predstavlja poniženje i uvredu za sve građane da im sude albanske sudije”.

– U BiH živi značajan broj Albanaca, i da će dići obje ruke “za”, da Albanac, državljanin BiH, bude sudija u Ustavnom sudu. Hoćete li vi to učiniti? Nećete i to jasno kažete u svom sramnom saopštenju. Ali ću i danas i uvijek biti protiv toga da onaj koji nemaju državljanstvo BiH, bio on Albanac, Francuz i bilo koji drugi stranac sudi u BiH. Na vaše ostale uvrede neću odgovarati, one govore o vama i kao ljudima i kao političarima – ističe Nešić, koji je i predsjednik DNS-a.

Da je liberalizam kroz istoriju shvatan kako doživljavaju u Našoj stranci, kaže Nešić, Indijom bi i dalje vladali Britanci, a Afriku i Јužnu Ameriku dijelilo bi nekoliko evropskih država.

– BiH, kako razumijem, nije vam važno ko vodi. Važno je da ne vodimo mi koji u njoj živimo – zaključio je Nešić.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakŽunić: Miličević ne smije da pisne ništa negativno o Americi
Naredni članakDodik: Trivićeva trabant njemačke politike (VIDEO)