Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić izjavio je da je saradnja sa dijasporom značajna i da je treba unapređivati.

Klokić je rekao da su predstavnici institucija Srpske u Štutgartu razgovrali sa privrednicima i dijasporom koja živi i radi u Njemačkoj, ocijenivši da je zadovoljstvo biti sa svojim narodom, ma gdje se nalazio.

– Razgovarali smo o unapređenju rada naših udruženja i boljoj saradnji sa institucijama Srpske – rekao je Klokić.

Na sastanku u Predstavništvu Srpske u Njemačkoj razgovarano je i o predstojećem Sajmu vina i hrane, koji će u Štutgartu biti održan u aprilu, a na kojem bi trebalo da učestvuju proizvođači vina iz Republike Srpske.

Razgovarano je i o drugoj konferenciji Dani privrede Republike Srpske koju u junu organizuje Predstavništvo s ciljem da podstakne privredne aktivnosti i privuče strane investitore.

Sastanku su prisustvovali i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Anja Ljubojević, te predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Srebrenka Golić, kao i šef Predstavništva Srpske u Njemačkoj Mićo Ćetković.

U Štutgartu će večeras tradicionalno biti obilježen i Dan Republike Srpske.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakNuždić: Logor “Silos” – svirepo mučilište za Srbe
Naredni članakЈasenovac – Holokaust za srpski narod