Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Vukota Govedarica kazao je da će Željka Cvijanović najodgovornija osoba za pojavu političke korupcije u Republici Srpskoj, jer je otvorila proces kupovine narodnih poslanika i odbornika.

Govedarica je to rekao u reagovanju na izjavu premijerka i potpredsjednice SNSD-a Željke Cvijanović da Milorad Dodik zna da uživa podršku cjelokupnog članstva i organa SNSD-a, za razliku od predsjednika SDS-a.

Govedarica je poručio da demokratska klima u SDS-u postoji već godinama za razliku od SNSD-a gdje, kako je naveo, vlada jednoumlje, pa nije teško zaključiti zašto se Republika Srpska nalazi u ovakvom stanju.

On je ocijenio da će, osim slučaja “kupovine poslanika”, proteklih nekoliko godina koliko se Cvijanovićeva nalazi na čelu Vlade Srpske biti upamćene po njenim “mnogobrojnim lapsusima i postupcima nepriličnim funkciji predsjednika Vlade”.

Govedarica je pozvao Cvijanovićevu da pogleda redove mladih i obrazovanih ljudi koji jedino rješenje vide u odlasku iz Srpske, navodeći da ti redovi ispred ambasada i konzulata pokazuju katastrofalne posljedice rada njene Vlade.

(BN/Srna)

Prethodni članakLopovi po Doboju obijaju podrume
Naredni članakSud zabranio IRB-u da naplati 19 miliona KM od „Alumine“