Tokom proteklih nekoliko mjeseci WhatsApp je postepeno uvodio određene funkcije vještačke inteligencije u svoju aplikaciju. Za sada su te funkcije dostupne samo u odabranim zemljama, i to za korisnike koji aplikaciju koriste na engleskom jeziku. Ali izgleda da će novosti koje bi uskoro trebalo da postanu dostupne još nekim korisnicima zaista promijeniti način na koji se koristi ta aplikacija.

Do sada su korisnici mogli da koriste Meta AI, Metinu platformu vještačke inteligencije, za kreiranje stikera, postavljanje upita u polju za pretraživanje ili za razgovor s Meta AI četbotom. Ali uskoro će dobiti mogućnost i kreiranja fotografija pomoću vještačke inteligencije.

Korisnici će tako moći da kreiraju fotografije i animirane slike zasnovane na sopstvenim fotografijama, ali uz pomoć veštačke inteligencije. WhatsAppu će biti dovoljna samo jedna fotografija korisnika, a nakon toga će Metin AI Llama model odraditi svoju čaroliju i pretvoriti tu fotografiju u čitav niz različitih fotografija, u zavisnosti od korisnikovih upita. I sve to unutar aplikacije WhatsApp, prenosi b92.

U prevodu, biće dovoljno kreirati jedan obični selfi, a Meta AI Llama model kreiraće fotografiju korisnika kako pleše, odmara se na plaži ili se šeta Marsom.

Foto: Pexels

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakHitno upozorenje korisnicima iPhonea nakon novog sajber napada
Naredni članakKako izbjeći “bolest hotela”: Bakterija legionela nalazi se svuda