Kompanija Apple uputila je hitno upozorenje svima koji imaju iPhone, nakon što su tehnički stručnjaci otkrili novi sajber napad na korisnike naloga tog tehnološkog giganta.

Prevaranti koriste SMS fišing tehnike za slanje poruke u kojoj se tvrdi da potiču od Applea, koji poziva korisnike da posjete link o “važnom zahtjevu” o iCloud-u, prenio je Miror.

Kompanija Simantek otkrila je napad ranije ovog mjeseca, upozoravajući da poslati link vodi do lažnih sajtova koje imaju za cilj da prevare ljude da unesu svoje Apple podatke o nalogu.

Apple je implementirao smjernice za napade slične ovom, pozivajući korisnike iPhonea da koriste dvofaktorsku autentifikaciju koja zahtjeva lozinku i šestocifreni verifikacioni kod kako bi ušli na svoj nalog sa drugog uređaja.

Tehnološki gigant je na svojoj stranici za podršku korisnicima naveo da prevaranti mogu, takođe, tražiti od korisnika iPhonea da onemoguće sigurnosne funkcije kao što su dvofaktorska autentifikacija ili zaštita od krađe uređaja, prenosi Tanjug.

Foto: Unsplash

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakPorsche smanjuje proizvodnju električnog modela
Naredni članakWhatsApp dobija “magične” mogućnosti