Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić pitala je glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanka Kajganića “zašto ne procesuiraju počinioce zločina nad srpskim stanovništvom i to progon civila, žena i djece u mjestu Planinica kod Vareša od 30. maja 1992. godine”.

U obrazloženju poslaničkog pitanja upućenog Kajganiću, Vulićeva je navela da su Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i Tužilaštvo BiH sproveli istragu o ovom zločinu i sve dokumentovali 2017. godine.

– Predmet je zaustavljen, da ne kažem zataškan, iz razloga poznatih samo Goranu Salihoviću. Vama, gospodine Kajganiću, po svemu sudeći nisu bili dovoljni dokazi Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ili sumnjate u dokaze Vaše institucije, pa ste naredili novu istragu tužiocu Badnjaru – istakla je Vulićeva.

U poslaničkom pitanju, Vulićeva je pitala Kajganića šta se može novo dokazati i istražiti 32 godine poslije počinjenog zločina i koga uopšte štite ili u čiju vjerodostojnost dokaza sumnja?

Foto: Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakDOBOJ: Đurić: Klasična muzika treba podršku publike koju treba izgraditi
Naredni članakDuža čekanja na ulazu iz Srbije u Srpsku