Zbog nedostatka investicija u energetsku infrastrukturu i prateće kapacitete u BiH propada elektro mreža, a sve se dešava dok značajna količina novca stoji neraspoređena na računima Elektroprenosa izjavila je šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić, istakavši da je prema nekim procjenama riječ o 200 miliona KM zarobljenog novca.

– Političari iz Federacije blokiraju novac i ne dozvoljavaju raspodjelu, već plasiraju laži kako Republika Srpska ucjenjuje budžetom. Na sceni imamo totalni haos – naglasila je Vulićeva.

Ukazuje da nije iznenađujući današnji pad sistema Elektroprenosa, te dodaje da je potrebno novac uložiti u sistem i mrežu a ne tražiti opravdanja i optuživati Srpsku.

– Potrebno je zanoviti postojeću mrežu, a ne za svaku aktivnost slušati šta kaže američka administracija. Dok oni čekaju glas od suflera ili dok čekaju da li u svemu politički interes ima odlazeći ambasador SAD Majkl Marfi, ispaštaju svi građani – poručila je Vulićeva.

Ističe da zbog navedenog, ne ispaštaju samo pojedinci već sistemi i kompanije, te poručuje da je potrebno više odgovornosti prilikom odlučivanja, posebno u Federaciji BiH, jer u suprotnom cijenu plaćaju svi.

– Političari koji se predstavljaju kao bošnjačka elita su sve, samo ne dorasli donošenju državničkih odluka – zaključila je Vulićeva.

Foto: Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Vazalnu BiH će dokrajčiti Šmit, PIK i arogantne ambasade
Naredni članakDOBOJ: Po 200 KM dobitnicima Vukove diplome