Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je danas u Sarajevu da je Sud BiH za Srbe moderni logor “Silos” i najavila postavljanje poslaničkih pitanja u vezi sa omalovažavanjem najviših predstavnika Republike Srpske u ovom sudu.

“Ovo vam je moderni `Silos`. Svi znate šta je u vrijeme devedesetih tamo Srbima činjeno, a sada se ovdje u vrijeme demokratije radi sve na isti način, samo pod okriljem nekog zakona koji je donio neko ko nema potvrdu Savjeta bezbjednosti i kojeg ne priznajemo zbog toga”, rekla je Vulićeva novinarima ispred Suda BiH nakon odgađanja ročišta na suđenju predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Vulićeva je najavila da će već sutra, u skladu sa Poslovnikom Predstavničkog doma, biti postavljeno poslaničko pitanje predsjedniku Suda BiH Ranku Debevecu, koji je dozvolio da u sudnici sjedi predstavnik OEBS-a sa mobilnim telefonom, dok su ostali bili pretreseni kao najveći kriminalci i sve im je oduzeto pred ulazak u sudnicu.

“Srpski član Predsjedništva BiH nema pravo da bude u sudnici, predsjednik Vlade Republike Srpske nema pravo da bude u sudnici, a nekakva dama iz OEBS-a sa sve telefonom ima pravo. To je krajnje nekorektno i diskriminišuće”, rekla je Vulićeva i dodala da će nakon konsultacija sa pravnim timom i ukoliko bude osnova biti podnijeta i tužba.

Vulićeva je najavila i pitanje za ministra pravde u Savjetu ministara Davora Bunoza zbog ponašanja sudskih policajaca.

“Jedan od njih je bukvalno ležao kao da je na plaži i nije dao da se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik okrene. Šta je on kriminalac? Da li je nekoga ubio? Kakvo je to ponižavanje?”, upitala je Vulićeva, ističući da je ovakvo ponašanje bruka i sramota.

Ročište u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića odgođeno je danas pred Sudom BiH nakon što je odbijen zahtjev advokatskog tima odbrane da ovaj predmet bude prebačen u nadležni sud u Banjaluci. 

Foto: Ustupljena fotografija

Video: RTRS

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Uhapšen pijani vozač
Naredni članakDOBOJ: Delegacija GO SNSD Doboj pružila podršku predsjedniku Srpske pred Sudom BiH (FOTO)