Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da je hitna sjednica danas odgođena jer su poslanici ovog i Srpskog kluba za objedinjenu ratifikaciju svih ugovora na dnevnom redu, dok su poslanici iz klubova Naše stranke i Narod i pravda Predrag Kojović i Denis Zvizdić protiv tačke koja se odnosi na ratifikaciju Ugovora o finansiranju, projekta medicinskog kompleksa u Banjaluci.

Vulićeva je izjavila Srni da Zvizdića i Kojovića podržava i SDA.

“Otvoreno bošnjački predstavnici kažu da je sporno što je Dom naroda oborio Zakon o radu u institucijama, gdje su predviđene privilegije za porodilje”, navela je Vulićeva.

Ona je napomenula da je Predstavnički dom podržao ovaj zakon.

“Što se tiče Doma naroda, to je za razgovor”, rekla je Vulićeva.

Osim Ugovora o finansiranju projekta medicinskog kompleksa u Banjaluci, zaključenog između BiH, odnosno Republike Srpske i Evropske investicione banke, dnevnim redom je bilo predviđeno i davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o priznavanju stručnih kvalifikacija doktora medicine, doktora dentalne medicine i arhitekata u kontekstu Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini.

Predviđeno je bilo da se poslanici izjasne i o davanju saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o priznavanju visokoškolskih kvalifikacija na zapadnom Balkanu.

Poslanici su trebali da se izjasne i o davanju saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o investicionom grantu za podršku Projektu vodosnabdijevanja i sanitacije u BiH, u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći /Ipa dva/, koji je zaključen između BiH i Evropske investicione banke, objavljeno je na zvaničnoj stranici Parlamentarne skupštine BiH.

Projekt je dio programa obnove sektora vodosnabdijevanja koji se sastoji od niza opštinskih ulaganja s ciljem osiguravanja usluga vodosnabdijevanja i kanalizacije u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Prema dopunjenom dnevnom redu, poslanici su trebali da se izjasne i o davanju saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Hrvatske o rekonstrukciji mosta Brčko – Gunja. 

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Monografija o Silvani Armenulić premijerno na Sajmu knjiga u Beogradu
Naredni članakSalkić i Hurtić za tzv. bosanski jezik – predstavili nacrt zakona