Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je federalnom ministru unutrašnjih poslova Rami Isaku da bi, s obzirom na funkciju koju obavlja, trebao da zna da on ne može donositi odluke na teritoriji Republike Srpske.

– Ramo, drži se svog entiteta i svojih nadležnosti. Јasno nam je da su i Isak i MUP Kantona Sarajevo pod uticajem Majkla Marfija, njemačkog turiste Kristijana Šmita i sličnih, ali to ne mijenja činjenicu da oni mogu isto da rade i na prostoru Republike Srpske. Republika Srpska ima svoje predstavnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji nisu strani poslušnici. Da li će biti okupljanja i skupova podrške na teritoriji Republike Srpske odlučiće srpski narod u koordinaciji sa MUP-om Srpske – poručila je Vulićeva.

Reagujući na izjavu Isaka da će MUP Federacije BiH uraditi sve iz svoje nadležnosti da ne dozvoli najavljeno okupljanje na entiteskoj liniji, a u slučaju potrebe biće zatražen i angažman međunarodnih snaga, Vulićeva je izjavila za Srnu da Srbi nisu vandali, niti divljaci, već srboljupci i patriote, narod koji je odan svojoj otadžbini, Republici Srpskoj i svom predsjedniku.

– Turista Šmit vam se slobodno šetka po Sarajevu, a Srbi ne mogu doći u ‘kvazi glavni grad’, jer ste vi tako odlučili!? Vi ste, gospodine Isak, teška bagra i strani plaćenik, a sutra ćete vidjeti šta je ljubav srpskog naroda, šta je patriotizam. Gledajte i učite, a nemojte samo klimati glavom raznim Marfijima i turistima – istakla je Vulićeva. 

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Rekanović: Srbi ne vjeruju Sudu i Tužilaštvu BiH
Naredni članakDOBOJ: U Srednjoškolskom centru pušten u rad lift za osobe sa poteškoćama u kretanju (VIDEO)