Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je pismo, koje su uputili poslanici i delegati samoprozvane “trojke” institucijama EU i SAD, reakcija američke Ambasade u BiH koja je samo njih potpisala.

Vulićeva je naglasila da je pismo napisano amaterski i uličarski, u već poznatom stilu slijepih poslušnika Majkla Marfija, odnosno izaslanika SDA zaposlenih u Ambasadi SAD u Sarajevu.

– “Trojka” i jeste sastavljena većinom od bivšeg kadra SDA i u suštini nastavlja politiku te stranke iz koje su iznikli. S obzirom da u SDA nisu mogli da dobiju pozicije koje su toliko željeli, napravili su neke svoje male partije sa novim nazivima ali istom politikom – stvaranje unitarne BiH i uništenje Republike Srpske – naglasila je Vulićeva.

Јedno je uvijek sigurno, istakla je Vulićeva, većina bošnjačkih političkih partija, zajedno sa Marfijem, uvijek je u koaliciji kada treba iznositi laži po svijetu o Republici Srpskoj.

– Njihov cilj je već svima jasan – unitarna BiH, pa nikako ne iznenađuje pokušaj pravdanja i salve laži na račun Milorada Dodika iznesenih u pismu, a koje je samo pokazalo njihovu nemoć i očaj. Njihove reakcije na pismo koje smo uputili mi, srpski parlamentarci, potvrdile su da je Republika Srpska pogodila u metu i potpuno ogolila stvarno stanje u BiH – konstatovala je Vulićeva.

Dok nteresna grupa, samoprozvana “trojka”, rekla je Vulićeva za Srnu, potpisuje pisma američke Ambasade u BiH i nastupa prema Srpskoj i predsjedniku Dodiku po uputama Marfija, u Kantonu Sarajevo i Federaciji BiH sve stoji na klimavim većinama.

– Umjesto što pokušavaju da drugima nanesu zlo, služeći se raznim lažima, bolje bi im bilo da pogledaju šta im se dešava u entitetu i kantonima. Uvijek je bilo: Ko drugom jamu kopa sam u nju pada – poručila je Vulićeva.

Foto: Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Provala u tržnom centru
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 17. novembar