Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je odgovor Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH na njeno pitanje čime garantuju nepristrasnost i objektivnost Sene Uzunović, sudije Suda BiH u postupku protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, licemjeran i neargumentovan.

– Načela na koja se pozivaju su normalna, podrazumijevana i realna u svim demokratijama svijeta, ali zanemaruju činjenicu da u BiH ne vladaju demokratija, već sila, nametanje i progon – rekla je Vulićeva.

Ona je istakla da sudija Sena Uzunović nema nikakav motiv da bude ni pravična, ni odgovorna, ni empatična prema predsjedniku Republike Srpske.

– Da nema empatiju ni prema srpskom narodu dokazala je svojim radom i presudama koje su bile nagrada za one koji su činili zločin nad Srbima – podsjetila je Vulićeva.

Prema njenim riječima, to što je VSTS dao odgovor koji je u suštini nikakav ne čudi jer su upravo oni ti koji su pravosuđe u BiH srozali na najniže grane.

– Sudije i tužioci se biraju po preporukama američkog ambasadora ili na osnovu emotivnih odnosa pojedinih članova VSTS-a i imenovanih sudija/tužilaca – rekla je Vulićeva za Srnu i konstatovala da u BiH ima svega sem pravde i prava.

U odgovoru Vulićevoj iz VSTS su naveli da je Uzunovićeva dugogogdišnji nosilac pravosudne funkcije, da su u odluci o imenovanju sadržani razlozi i kriterijumi za imenovanje, te da su sve informacije o njenoj ratnoj prošlosti bile poznate komisiji koja je provjeravala sve relevantne činjenice o tadašnjim sudijama i tužiocima, odnosno kandidatima za ove funkcije nakon izvršene reforme pravosuđa 2004. godine.

Vulićeva je VSTS-u postavila poslaničko pitanje čime garantuju nepristrasnost i objektivnosti sudije Sene Uzunović, za koju je navela da je svojim radom dokazala apsolutnu pripadnost bošnjačkom narodu, a ukazala je i na njenu ratnu prošlost, te oslobađajuću presudu Esadu Landži, koji nije bio nevin ni za Haški tribunal.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Trbuk: Predstavnici MZ Trbuk-Osojnica i velika grupa građana nisu mogli da prisustvuju javnoj tribini o štetnosti geoloških istraživanja na Ozrenu (VIDEO)
Naredni članakDOBOJ: Rekanović čestitao Uskrs katolicima