U ozrenskoj Mjesnoj zajednici Trbuk-Osojnica održana još jedna u nizu javnih tribina u organizaciji ekoloških udruženja sa Ozrena o štetnosti geoloških istraživanja i rudarenja metala na Ozrenu. Iako su imali namjeru predstavnici ove mjesne zajednice i velika grupa zainteresovanih građana nisu mogli da prisustvuju ovoj javnoj tribini. Organizatori tribine su rekli da je riječ o političkoj grupi, dok su sa druge strane odgovorili da oni nisu nikakva politička grupa, već mještani Ozrena ili su rodom sa Ozrena, te da se i njih tiče pomenuta tema.

Nikola Milovanović je rekao da nije korektno što mu kao predsjedniku Savjeta mjesne zajednice Trbuk-Osojnica nije omogućeno da prisutvuje tribini, s obzirom da se pominje njegova struka. On je inače inženjer geologije, te smatra da je trebao da prisustvuje tribini, da sasluša govornike i da možda postavi i neko pitanje. O javnoj tribini je kaže saznao putem društvenih mreža, a Savjet je istu i podržao. Zbog toga smatra da nije u redu što su ih prozvali političkom grupom kojoj su, tvrdi, onemogućili prisustvo tribini.

Predstavnici ekoloških udruženja sa Ozrena su istakli da su oni došli na poziv mještana da im sa stručne strane održe predavanja o štetnosti geoloških istraživanja i rudarenja metala na ovoj planini.

Iz Policijske uprave Doboj su potvrdili da je tokom održavanja javnog skupa došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane jednog lica koje će biti sankcionisano u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru Republike Srpske. Kako je rečeno iz dobojske policije postupili su po planu vanrednog obezbjeđenja javnog skupa u Trbuku na području grada Doboja.

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prethodni članakKaran: Uskoro sistem “Amber alert” u Srpskoj (VIDEO)
Naredni članakVulić: Odgovor VSTS licemjeran, Uznovićeva ne može biti pravična